Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z pomidorami i bazylią.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spaghetti 350 g
pomidory krojone z puszki 1
migdały 50 g
bazylia świeża 1 pęczek
czosnek 2-3 ząbki
oliwa
mozzarella 3 łyżki
sok z cytryny do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z pomidorami i bazylią.

Kroki postępowania

1
Migdały zalać wrząca wodą i odstawić na kilka minut. Obrać ze skórki i uprażyć na suchej patelni.
Krok 1 - Spaghetti z pomidorami i bazylią. foto
2
Bazylię umyć i posiekać, czosnek pokroić na mniejsze kawałki. Bazylię i czosnek za pomocą blendera zmiksować, dodać migdały i ponownie zmiksować.
Krok 2 - Spaghetti z pomidorami i bazylią. foto
3
Pomidory podgrzać na głębokiej patelni, dodać bazylię i doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Dodać łyżkę oliwy.
Krok 3 - Spaghetti z pomidorami i bazylią. foto
4
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu i dodać do sosu. Wymieszać.
Krok 4 - Spaghetti z pomidorami i bazylią. foto
5
Dodać startą mozzarellę i jeszcze raz doprawić do smaku.
Krok 5 - Spaghetti z pomidorami i bazylią. foto
6
Można podawać z posiekaną natka pietruszki.
Krok 6 - Spaghetti z pomidorami i bazylią. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 26.03.2015 07:23
Klasyka na talerzu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak