Spaghetti z paluszkami krabowymi i czosnkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spaghetti

    1/2 opakowania
  • paluszki krabowe

    5 szt
  • czosnek

    4 szt
  • koperek

  • masło

    2 łyżeczki
  • pieprz biały Prymat

  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Czosnek obieramy i kroimy w plastereczki lub kosteczkę, paluszki krabowe kroimy w kostkę lub plasterki. Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy pokrojony czosnek i paluszki- podsmażamy chwile. Solimy i doprawiamy do smaku pieprzem. Dodajemy na patelnię wcześniej ugotowany makaron. Mieszamy razem i dodajemy posiekany koperek. Podajemy .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Isia 03.02.2013 23:58
mniamusie
Katarzyna/kate1980 03.02.2013 21:40
fajny przepis
rosik93 03.02.2013 19:22
Z paluszkami jadłem tylko sałatki. Makaron musi też być pyszny.
Marta1986 03.02.2013 14:59
smakowite
paulina2157 03.02.2013 14:54
ciekawa wersja nie jadłam takiej
iwa643 03.02.2013 14:40
Szybki smaczny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat