Spaghetti z mięskiem wg Elfi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    400 g
  • sól

  • pieprz

  • parówka

    3 sztuki
  • marchew

    2 sztuki
  • Kukurydza z Puszki

    3 łyżki
  • sos do spaghetti

  • makaron spaghetti

    200 g
  • olej

    1 łyżka
  • papryka ostra mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Spaghetti z mięskiem wg Elfi foto
Przepis na ok 4 porcje: Mięso wrzucam na patelnie, doprawiam solą, papryką i pieprzem i smażę na rozgrzanym oleju aż nabierze rumieńców. Marchew kroję w pół talarki i dorzucam wraz z kukurydzą do mięsa. Parówkę kroję w cienkie plasterki i smażę z mięsem.
Krok 2 - Spaghetti z mięskiem wg Elfi foto
Gdy wszystko sie ładnie podsmaży dolewam sos. Przepis na sos można znaleźć na moim profilu lub opcjonalnie można użyć gotowych sosów ze słoika (na tą porcję mięsa ja używam dwa słoiki po 350g około)
Krok 3 - Spaghetti z mięskiem wg Elfi foto
Makaron gotuję we wrzącej osolonej wodzie aż do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat