Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z mięsem i papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
mięso mielone z indyka 30 dag
pomidory w zalewie pomidorowej 1 puszka
czosnek 2 ząbki
makaron spaghetti
olej do smażenia
ser żółty 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z mięsem i papryką

Czosnek przecisnąć przez praskę, paprykę pokroić w kostkę, pomidory z puszki pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni podsmażyć paprykę wraz z czosnkiem a następnie dodać mięso. Gdy mięso będzie lekko brązowe dodać pomidory oraz sos pomidorowy. Całość dusić pod przykryciem ok. 15 min. Pod koniec gotowania doprawić do smaku przyprawą do spaghetti. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i ułożyć na talerzu. Polać mięsnym sosem i posypać starym serem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 19.01.2014 10:15
bardzo dobre
Wafelek2601 30.11.2013 18:30
Takie spaghetti musi być przepyszne
caralajna 07.10.2013 07:37
pyszny makaron
olkaaa 23.01.2013 08:09
też takie robię
fotoviderek 22.01.2013 18:41
Na spaghetti z mięsem zawsze się piszę :) Pyszne :)
Lemon 22.01.2013 16:24
uwielbiam
Krzysztof15 22.01.2013 16:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak