Spaghetti z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mieso wołowo-wieprzowe

    100 dag
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • cebula

    2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • makaron spaghetti

    1 opakowanie
  • olej

    1 łyżka
  • pomidory

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zmielić mięso i cebulę. Dodać pokrojoną natkę pietruszki, olej i koncentrat pomidorowy. Doprawić. Makaron podzielić na kilka równych porcji. Obłożyć przygotowaną mięsną masą. Wyłożyć na naczyniu żaroodpornym. Pokroić na to pomidory i paprykę. Piec 45 minut w 180 st. Posypać zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malaczarna23 01.07.2012 13:13
pycha uwielbiam
mariel78 24.05.2012 12:44
uwielbiam
gosia47-47 13.12.2011 13:01
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat