Spaghetti z łososiem i szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • świeżego szpinaku lub szpinaku mrożonego

    200 g
  • suszone pomidory

    4 szt
  • mała cebulka

    1 szt
  • gęstej śmietany

    1 łyżka
  • łosoś wędzony

    300 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Świeży szpinak w liściach blanszujemy w lekko osolonej wodzie, następnie kroimy na paski. W tym samym czasie szklimy drobno posiekana cebulkę na odrobinie masła. Do zeszklonej cebulki dodajemy pokrojony szpinak i suszone pomidory. Doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie odrobiną świeżo wyciśniętego czosnku. Na osobnej, najlepiej beztłuszczowej patelni smażymy wędzonego łososia. Delikatnie dzielimy na części.
Gotujemy makaron razowy al dente. Ugotowany wrzucamy na patelnę z łososiem, dodajemy szpinak z suszonymi pomidorami i chwilę podrzewamy energicznie mieszając. Na koniec dodajemy łyżkę śmietany, parmezan i gałkę muszkatałową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edyta31 31.08.2011 21:40
ciekawe, pyszne :)
Ewelina45 11.03.2011 10:05
Wypróbowałam pycha
Justyna70 28.11.2010 07:30
bardzo smaczne :)
Ewelina45 05.11.2010 10:03
musi byc pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat