Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti w rukolowym pesto

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 500 g
rukola 125 g
oliwa 100 ml
parmezan starty 4 łyżki
orzeszki piniowe 1 garść
sól i pieprz
parmezan starty 1 do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti w rukolowym pesto

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
W tym czasie przygotowujemy pesto:
Ukolę blendujemy z oliwą, orzechami i serem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Odcedzony, gorący makaron mieszamy z uprzednio przygotowanym pesto.
Podajemy ze świeżo startym parmezanem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak