Spaghetti w roladkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 sztuki
  • mięso mielone

    80 dag
  • pomidory bez skórki

    1,5 puszki
  • spaghetti

    40 dag
  • ser żóły

    40 dag
  • sól

  • pieprz

  • sos pomidorowy

    1 opakowanie
  • śledzie

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety oprószamy solą, smażymy na pół miękko z obu stron. Sos przygotować tak, jak na opakowaniu, dodać pomidory i doprawić cukrem. Dusić kilak minut pod przykryciem.
Cebule posiekać drobno i zrumienić. Dodac mięso, usmażyć, wymieszać z sosem. Doprawić solą i pieprzem. Makaron spaghetti ugotować w osolonej wodzie, jak podano na opakowaniu. Do naczynia żaroodpornego dać sos. Śledzie zwinąć w rulonik, włożyć do nich makaron i polać sosem. Posypać startym serem. Piec w 200 st. przez ok. 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
owocówka 10.12.2011 20:27
zrobię sobie za tydzień :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat