Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SPAGHETTI PO WŁOSKU

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 1 garść
mięso mielone 1/2 kg
pomidory krojone z puszki 1 puszka
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek mały
bulion warzywny 1/2 szklanki
bazylia świeża 4 liście
suszone pomidory 1 łyżka
czosnek ząbki 1 ząbki
parmezan do starcia na wierzch

Przepis i sposób przygotowania na: SPAGHETTI PO WŁOSKU

Makaron gotujemy al dente. Mięso mielone przesmażamy na oleju, dodajemy pomidory z puszki, koncentrat,dolewamy bulion dodajemy przyprawy, przeciśnięty czosnek oraz bazylię.. Podsmażamy ok 10 minut, po tym czasie wykładamy mięso na makaron, na wierzch starkowujemy parmezan,dekorujemy tez płatkami parmezanu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak