Spaghetti mięsno-paprykowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    1 opakowanie
  • cebula

    1 sztuka
  • szynka wieprzowa

    0.7 kg
  • sól

  • pieprz

  • pomidory z puszki lub koncentrat

  • papryka czerwona

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso zmielić na dużych oczkach,zebulę i papryke na małych oczkach,wszystko razem dac na patelnie i chwilę podsmażac,dodać zmiksowane pomidory z puszki i wymeiszac,podlać odrobiną wody,doprawić do smaku i duśić 30 minut pod przykryciem,na koniec zredukować do odpowiedniej gęstości sosu.


podawać na makaronie spaghetti

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania321 02.10.2013 19:49
apetyczne danie :)
Czarnula87 02.10.2013 19:43
pyszności nic ująć nic dodać
iwi 02.10.2013 19:41
Nic tylko zajadać

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat