Spaghetti mięsno-paprykowe

Spaghetti mięsno-paprykowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    1 opakowanie
  • cebula

    1 sztuka
  • szynka wieprzowa

    0.7 kg
  • sól

  • pieprz

  • pomidory z puszki lub koncentrat

  • papryka czerwona

    2 sztuki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Spaghetti mięsno-paprykowe

mięso zmielić na dużych oczkach,zebulę i papryke na małych oczkach,wszystko razem dac na patelnie i chwilę podsmażac,dodać zmiksowane pomidory z puszki i wymeiszac,podlać odrobiną wody,doprawić do smaku i duśić 30 minut pod przykryciem,na koniec zredukować do odpowiedniej gęstości sosu.


podawać na makaronie spaghetti

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Ania321 02.10.2013 19:49
apetyczne danie :)
Czarnula87 02.10.2013 19:43
pyszności nic ująć nic dodać
iwi 02.10.2013 19:41
Nic tylko zajadać

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat