Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti Bolognese

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos

cebula biała 2 szt.
pomidory krojone z puszki 3 puszki
mięso mielone wołowo-wieprzowe 500 g
oregano 1 szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 szczypta
oliwa 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki

makaron

makaron spaghetti 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti Bolognese

Cebulkę pokroić w kostkę i usmażyć na złoty kolor na patelni na rozgrzanej oliwie. Usmażoną cebulę przełożyć do miski i na tej samej patelni usmażyć mięso mielone. Do naczynia przełożyć cebulę, pomidory i przyprawy - oregano, zioła prowansalskie, wszystko zblendować lub zmiksować na gładką masę. Usmażone mięso przełożyć do garnka, dodać sos. Dodać pozostałe przyprawy i koncentrat pomidorowy. Gotować ok. 1h do momentu aż sos się zredukuje i uzyska odpowiednią konsystencję. W międzyczasie ugotować makaron al dente wedle przepisu na opakowaniu. Makaron podować z sosem, opcjonalnie całość można posypać tartym żółtym serem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela427 15.04.2016 09:46
lubię takie spagetti

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak