Spaghetti bez oliwy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielonego

    1 kg
  • makaronu do spaghetti

    1 opakowanie
  • pomidorów

    8 sztuk
  • soku pomidorowego

    kartonik
  • świeżej bazylii

    1 garść
  • tymianku Prymat

    do smaku
  • majeranku Prymat

    do smaku
  • sos chili

    do smaku
  • cebuli

    4 sztuki
  • woda

  • sera żółtego

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wstawiamy makaron do gotowania.
Mięso mielone włożyć do patelni. Podsmażyć chwilkę na patelni bez tluszczu.
Jak się chwilkę podsmaży wlać do niego wody tyle, ile będziemy chcieli uzyskać sosu. Pokroić cebulę i wrzucić do mięsa z wodą. Wszystko musi się podgotować, aby mięso nie było surowe.
Kroimy świeżą bazylię, pomidory i wrzucamy na patelnię.
Wsypujemy wszystkie przyprawy i wlewamy sok pomidorowy.
Dodajemy sosu chilli wedlug uznania.
Ugotowany makaron nakładamy na talerze i polewamy sosem.
Można powadać z serem żółtym, chociaż bez sera jest równie pyszne i nie jest wtedy kaloryczne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
leonkot 27.09.2011 13:54
kocham spagetti
romanrafal 02.08.2011 18:12
dobre
Kate131 05.05.2011 07:18
smaczne
Tomasz17 01.05.2011 19:39
smakowite
Katarzyna/kate1980 29.03.2011 17:40
super
jolaxa 21.01.2011 19:44
pychotka
MAR3STA 05.01.2011 16:19
uwielbiam takie spaghetii!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat