Spaghetti al'a Carbonara wg Zub3ra

Spaghetti al'a Carbonara wg Zub3ra

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    400 g
  • śmietana 18 proc

    200 g
  • boczek

    10 dag
  • żółtka

    2
  • żółty ser starty

    2 łyż
  • czosnek granulowany

  • zioła prowansalskie

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek kroimy w kostkę. Przesmażamy na gorącej patelni. Śmietanę dokładnie mieszamy z żółtkami i serem. Wlewamy do boczku szybko mieszamy. Zdejmujemy z ognia. Doprawiamy solą i pieprzem,ziołami i czosnkiem, lekko podgrzewamy. Makaron spaghetti (u mnie pełnoziarnisty) gotujemy w osolonej wodzie al dente. Dokładnie odcedzamy. Sosem polewamy makaron.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

28.02.2015 14:06
lubię takie jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat