Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    120 g
  • czosnek

    3 ząbki
  • natka pietruszki

  • sól

  • ostre papryczki suszone u mnie

    2-3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Spaghetti ugotować al dente. W rondelku wlać oliwę, do której od razu włożyć plasterki czosnku i na małym ogniu doprowadzic do tego by czosnek się zeszklil i tylko trochę przyrumienił, nie moze się spalić. dokładamy rozdrobnione papryczki, jesli ktos chce lagodniej to bez pestek. dodajemy tez makaron i trzy łyżki wody, w której się gotował. Mieszamy całosc z posiekaną natką, solimy do smaku i podajemy od razu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ao_12 12.12.2013 20:00
pięknie wygląda, zjadłabym :)
pawel123 12.12.2013 13:54
wygląda obłędnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat