Spagetti quattro stagioni czyli sosie trzech serów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron wstążki

    0,5 kg
  • ser camembert

    10 dkg
  • śmietana 12-procentowa

    150 ml
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    2 szczypty
  • mleko

    1/2 szklanki
  • bulion

    1 kostka
  • oliwa

    4 łyżki
  • rokpol

    10 dkg
  • ser gouda

    20 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dajemy na patelnię oliwę. Wlewamy mleko, nim się rozgrzeje, następnie dodajemy starty ser żółty, rokpol, cammembert i kostkę rosołowa. Dodajemy pieprz i bardzo powoli mieszamy na wolnym ogniu. Czekamy kilka minut aż wszystko się rozpuści i dodajemy śmietanę. Dusimy jeszcze z 5 minut i sos gotowy. W między czasie gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie. Podajemy sos na makaronie nie mieszając wcześniej. Można udekorować świeżą bazylią lub pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta98 07.02.2011 21:02
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat