Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sosik grzybowy z kaszą gryczaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 0,5 kg
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
śmietana kremówka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sosik grzybowy z kaszą gryczaną

Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Grzyby pokroić i obgotować około 10 min we wrzącej wodzie.
Na maśle podsmażyć delikatnie cebulkę pokrojoną w kostkę, dodać odcedzone obgotowane grzyby. Podsmażać razem około 10 min na małym ogniu.
Kostkę rosołową grzybową rozpuścić w 1 niecałej szklance wody i zalać grzybki na patelni, doprawić pieprzem i chwilkę podusić pod przykryciem. Dodać łyżkę śmietany kremówki i lekko odparować przez około 5 min.
Na talerz nałożyć gorącą kaszę i zalać gorącym sosikiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 27.10.2012 06:46
mniam
jozefinach 21.10.2012 16:34
Mniam, pyszności.
adelajda 20.10.2012 20:17
super połączenie ! pycha !
PaniMISIOWA 20.10.2012 14:14
smaczne!
tomek18 20.10.2012 10:18
pysznosci
EWI 20.10.2012 09:20
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak