Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sosik babuni

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1kg
marchewka 1
pietruszka 1
cebula 2
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sosik babuni

Kroki postępowania

1
Łopatkę myjemy i kroimy na małe kawałki.
Krok 1 - Sosik babuni foto
2
Podsmażamy na oliwie. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu chilli.
Krok 2 - Sosik babuni foto
3
Podsmażone złociste mięsko wrzucamy do garnka. I zalewamy wodą.
Krok 3 - Sosik babuni foto
4
Cebule kroimy w piórka i podsmażmy. Podsmażoną cebulkę wrzucamy do gotującego się na małym ogniu mięsa.
Krok 4 - Sosik babuni foto
5
Marchew i pietruszkę trzemy na tartce. I wrzucamy do garnka. Wszystko razem gotujemy pod przykryciem około 25minut na małym ogniu.
Krok 5 - Sosik babuni foto
6
Gotowy sosik doprawiamy do smaku. Pieprzem i solą.
Smacznego!!!
Krok 6 - Sosik babuni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.05.2013 00:27
zapowiada się smacznie
Konczi 16.05.2013 17:39
podoba mi się
marcia7 16.05.2013 17:23
jest doskonały
WiktoriaGotuje 16.05.2013 16:18
na pewno wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak