Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS ŻURAWINOWY DO MIĘSA

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
bulion drobiowy 1/2 szklanki
sól do smaku
konfitura żurawinowa 35 dag

Przepis i sposób przygotowania na: SOS ŻURAWINOWY DO MIĘSA

Masło rozgrzej na patelni.oprósz mąką i zasmaż na złoty kolor. Do zasmażki cienkim strumieniem dolej bulion i mieszając zagotuj. Dodaj około 25 dag konfitury z żurawin.
Przypraw solą i wymieszaj.
Podawaj z mięsem a resztą konfitury udekoruj mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 25.11.2013 00:32
takiego nie robiłam, warto wypróbować
Goya 29.01.2013 13:27
super
olkaaa 14.01.2013 09:37
muszę spróbować
V_kuchareczka 05.11.2012 17:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak