sos ze świeżych grzybów

sos ze świeżych grzybów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    4 dag
  • mąka

    4 dag
  • śmietana

    25 dag
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania sos ze świeżych grzybów

Grzyby oczyścić, opłukać, posiekać, cebulę posiekać, dodać do grzybów. Grzyby zalać dwoma szklankami wody i ugotować pod przykryciem. Śmietanę wymieszać z mąką na gładką masę, wlać do miękkich grzybów, mieszając zagotować, odstawić. Do podprawionych grzybów dodać przyprawy do smaku- zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat