Sos ze suszonych śliwek

Sos ze suszonych śliwek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suszone sliwki wypestkowane

    150 g
  • cukier

    70 g
  • śmietana 18 proc

    120 g
  • mąka

    50 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sos ze suszonych śliwek

Śliwki namoczyc na pare godzin i w tej samej wodzie w której były moczone ugotowac razem z goździkami. Przetrzec przez sito i posłodzic. Mąkę wymieszac dokładnie ze śmietaną i zagęścic sos. Sos świetny na zimno jak i na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Goya 25.05.2011 19:02
oooo
iza15 07.05.2011 21:52
smaczności
Krzysztof42 17.10.2010 15:10
do czego?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat