Sos z żurawin i jabłek

Sos z żurawin i jabłek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żurawina

    20 dag
  • jabłka

    2 szt
  • woda

    3/4 szklanki
  • cukier

    5 dag
  • skórka cytrynowa

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sos z żurawin i jabłek

Jabłka należy umyć, osączyć, usunąć gniazdka nasienne, obrać i podzielić owoce na ćwiartki. Do jabłek dodać opłukane żurawiny, zalać gorąca wodą i gotować na małym ogniu do miękkości. Owoce przestudzić, zmiksować a następnie przetrzeć przez sitko. Do smaku dodać cukier oraz skórkę z pomarańczy drobniutko pokrojoną. Sos podawać do mięsa pieczonego lub smażonego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat