Sos z żurawin i jabłek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żurawina

    20 dag
  • jabłka

    2 szt
  • woda

    3/4 szklanki
  • cukier

    5 dag
  • skórka cytrynowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka należy umyć, osączyć, usunąć gniazdka nasienne, obrać i podzielić owoce na ćwiartki. Do jabłek dodać opłukane żurawiny, zalać gorąca wodą i gotować na małym ogniu do miękkości. Owoce przestudzić, zmiksować a następnie przetrzeć przez sitko. Do smaku dodać cukier oraz skórkę z pomarańczy drobniutko pokrojoną. Sos podawać do mięsa pieczonego lub smażonego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat