Sos z różowych grajpfrutów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtka

    3
  • grajpfrut różowy

    1
  • kolendra

    1 łyżeczka
  • mięta świeża siekana

    1 łyżeczka
  • oliwa

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szoruję i sparzam grejpfruta a następnie ścieram skórkę z połowy owocu na drobnej tarce.Wyciskam sok.

Do miseczki daję żółtka, skórkę i sok z grejpfruta, kolendrę. Miseczkę stawiam na garnku z gotującą się wodą i ubijam na jasna pulchną masę. Zdejmuję miseczkę z garnka i ubijam jeszcze kilka minut, aby sos zgętniał i przestygł. Nadal ubijając wlewam małymi porcjami oliwę. Na końcu dodaje drobno posiekana miętę i doprawiam sola i pieprzem. Sos trzymam w gorącej kąpieli aż do momentu podania.

Świetnie komponuje się z łososiem (przepis: http://magicznakuchniadarii.blogspot.com/search/label/grejpfrut)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 17.06.2013 11:56
bardzo ciekawy ten sosik
Patriszja 17.06.2013 09:24
wygląda bardzo apetycznie :P
Agnieszka-87-25 17.06.2013 07:52
fajna nowość dla mnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat