Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z różowych grajpfrutów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 3
grajpfrut różowy 1
kolendra 1 łyżeczka
mięta świeża siekana 1 łyżeczka
oliwa 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z różowych grajpfrutów

Szoruję i sparzam grejpfruta a następnie ścieram skórkę z połowy owocu na drobnej tarce.Wyciskam sok.

Do miseczki daję żółtka, skórkę i sok z grejpfruta, kolendrę. Miseczkę stawiam na garnku z gotującą się wodą i ubijam na jasna pulchną masę. Zdejmuję miseczkę z garnka i ubijam jeszcze kilka minut, aby sos zgętniał i przestygł. Nadal ubijając wlewam małymi porcjami oliwę. Na końcu dodaje drobno posiekana miętę i doprawiam sola i pieprzem. Sos trzymam w gorącej kąpieli aż do momentu podania.

Świetnie komponuje się z łososiem (przepis: http://magicznakuchniadarii.blogspot.com/search/label/grejpfrut)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 17.06.2013 11:56
bardzo ciekawy ten sosik
Patriszja
Patriszja 17.06.2013 09:24
wygląda bardzo apetycznie :P
Agnieszka-87-25 17.06.2013 07:52
fajna nowość dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak