Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z mielonego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 250 g
cebula 1 szt
marchew 2 szt
bulion warzywny 1 szkl
mąka 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
ząbki czosnku 1 szt
natka pietruszki 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
Goździki całe Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z mielonego

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać i pokroić w kostkę,zeszklić na złoty kolor na oliwę.
Krok 1 - Sos z mielonego  foto
2
Do złotej cebuli dodać mięso i usmażyć.
Krok 2 - Sos z mielonego  foto
3
Marchewki obrać i pokroić w małą kostkę.
Krok 3 - Sos z mielonego  foto
4
Pokrojone w kostkę marchewki dodać do mięsa i posypać mąką. Smażyć chwilę ciągle mieszając.
Krok 4 - Sos z mielonego  foto
5
Wlać bulion i zagotować. Dodać resztę składników . Gotować na małym ogniu ok 20 minut aż połowa płynu odparuje a sos zgęstnieje.
Krok 5 - Sos z mielonego  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 05.03.2017 20:08
Nie jadłam takiego sosu
olkaaa 04.03.2017 15:32
jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak