Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos z maślaków

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaki 1 kg.
olej do smażenia
cebula 1 szt.
mąka 1.5 łyżki
śmietana 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: sos z maślaków

Grzyby dokładnie oczyszczamy,odcinamy im nogi,ściągamy skórę z kapeluszy.Płuczemy,osączamy na sicie.Gotujemy w wrzącej,osolonej wodzie przez około 10 min.Cebulę obieramy,myjemy,kroimy w kostkę,podsmażamy na tłuszczu.Następnie dodajemy osączone grzyby,podlewamy wodą,dodajemy kostkę bulionową i dusimy przez następne 10 min.Zagęszczamy mąką ze śmietaną.Doprawiamy do smaku.Jeszcze przez chwilę podgrzewamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 25.10.2012 20:39
świetny!
Monika111 21.10.2012 10:45
Ale pycha! :)
Justa32 21.10.2012 09:28
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak