Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z maślaków

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślaki 1/2 łubianki
cebula 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z maślaków

Kroki postępowania

1
Zebrane maślaki oczyszczamy, płukamy i obieramy.
Krok 1 - Sos z maślaków foto
2
Wrzucamy na patelnię dodajemy pół kostki smalcu i dusimy.
3
Następnie dodajemy kucharek, liść laurowy, ziele angielskie , podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu.
Krok 3 - Sos z maślaków foto
4
Następnie dodajemy pokrojoną cebulę i nadal dusimy pod przykryciem około 15 -20 minut.
Krok 4 - Sos z maślaków foto
5
Gotowy sos z maślaków podajemy jeszcze gorący z chlebem lub ziemniakami.
Smacznego !
Krok 5 - Sos z maślaków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 29.11.2012 15:16
pyszny sos
kasiek 07.11.2012 12:59
ja uwilbiam sosiki grzybowe
Ewelina47 04.11.2012 20:12
czasem robię ale niestety nie jem ....
sylwia / sytofala 16.10.2012 21:32
szkoda , że u mnie w lesie jest tak mało maślaków , uwielbiam je
Poison1988 16.10.2012 17:39
Ale pyszny sosik :)
Dorota59 16.10.2012 14:58
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak