Sos z maślakami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maślaki

    1 kg
  • cebula biała

    3 szt
  • śmietana

    1/2 szkl
  • mąka

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzybki obrać opłukać i ugotować w osolonej widzie, następnie odcedzić i przełożyć na patelnię z odrobiną oleju i podsmażyć. Cebulę obrać i pokroić w piórka a następnie dorzucić do grzybków i smażyć razem przez kilka minut.Grzybki podlać 2 szklankami wody, przyprawić solą i pieprzem a następnie wymieszać z śmietaną wymieszaną z mąką i chwilę dusić. Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 20.10.2013 14:25
zapowiada się smakowicie
Megg 02.10.2013 14:05
smaczny sosik
ppaulina 01.10.2013 12:44
pyszny :))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat