Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z maślakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaki 1 kg
cebula biała 3 szt
śmietana 1/2 szkl
mąka 2 łyżki
sól
pieprz
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z maślakami

Grzybki obrać opłukać i ugotować w osolonej widzie, następnie odcedzić i przełożyć na patelnię z odrobiną oleju i podsmażyć. Cebulę obrać i pokroić w piórka a następnie dorzucić do grzybków i smażyć razem przez kilka minut.Grzybki podlać 2 szklankami wody, przyprawić solą i pieprzem a następnie wymieszać z śmietaną wymieszaną z mąką i chwilę dusić. Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 20.10.2013 14:25
zapowiada się smakowicie
Megg 02.10.2013 14:05
smaczny sosik
ppaulina 01.10.2013 12:44
pyszny :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak