Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z kurek na maśle i śmietanie.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurki 200 g
masło 2 łyżki
smietana 18% 5 łyżek
sól
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z kurek na maśle i śmietanie.

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzać masło.Gdy masło rozpuści się na patelni dodać do niego opłukane i pokrojone na nieco mniejsze kawałki kurki. Chwilę podsmażać kurki na maśle na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.
Krok 1 - Sos z kurek na maśle i śmietanie. foto
2
W międzyczasie jak kurki się podsmażają obsypać je solą czosnkową. Jak kurki zmiękną,chwilę się już podsmażą dodać do nich śmietanę.
Krok 2 - Sos z kurek na maśle i śmietanie. foto
3
Całość zamieszać i jeszcze chwilkę razem podduszać,podsmażać.Pod koniec doprawić solą i pieprzem do smaku.
Sos można wykorzystać na wszelaki sposób-podać go z ryżem, kaszą, makaronem w zestawie z ulubionymi dodatkami,mięsem.Sosik w smaku jest delikatny,z maślaną nutą,przyjemnie pachnie.
Krok 3 - Sos z kurek na maśle i śmietanie. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 17.07.2013 11:31
pysznie wygląda, dawno nie jadłam
Zdzisław 17.07.2013 11:09
dla mnie same pyszności
Paolcia 17.07.2013 10:35
bardzo dobre :) polecam
Renata9 17.07.2013 10:19
pyszne kurki, uwielbiam je

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak