Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z królika

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 1 sztuka
cebula 1 sztuka
smalec do smaku
mąka 2 łyżki
woda 100 ml
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
natka pietruszki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z królika

Mięso z królika ugotować ( można np. zrobić żurek), następnie obrać, posiekać w kawałki.
Cebulę obrać, posiekać w kostkę i podsmażyć na tłuszczu.
Gdy już będzie gotowa, mięso wyłożyć na patelnię, dolać wody.
Mąkę wymieszać z wodą, następnie delikatnie, powoli wlać do gotującego się sosu, by go zagęścić.
Gdy sos będzie już gotowy, dodać przyprawy do smaku. Na koniec dodać natkę z pietruszki.
Podawać z ziemniakami, do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 08.10.2015 19:29
dobry pomysł
agaK. 07.10.2015 21:15
Z królika robiłam do tej pory tylko pasztet, ale sosik fajny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak