sos z konserwowych pomidorów

sos z konserwowych pomidorów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    1 łyżka
  • ząbki czosnku

    2 szt.
  • pomidory bez skóry

    1 puszka
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • cukier

  • Cynamon mielony Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania sos z konserwowych pomidorów

W garnku rozgrzać olej. Czosnek obrać, zmiażdżyć i dodać do oleju. Włożyć do garnka pomidory oraz koncentrat pomidorowy i zagotować.
Przyprawić cukrem, cynamonem, solą i pieprzem. Na koniec przykryć garnek i całość dusic jeszcze 5 minut na małym ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

monika154 12.04.2011 15:08
warty wypróbowania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat