sos z kiełbasy czyli czyszczenie lodówki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa podwawelska

    250 g
  • pieczarki

    250 g
  • groszek mrożony

    200 g
  • marchew mrożona

    200 g
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżeczki
  • śmietana

    1 łyżka
  • woda

    0,5 szklanki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • tłuszcz do smażenia

  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę kroimy w ćwierćplasterki a cebulę w drobną kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu, dodajemy pieczarki pokrojone w półplasterki, doprawiamy i dusimy.

Kiedy pieczarki się uduszą, dodajemy groszek z marchewką, podlewamy wodą i dusimy do momentu aż warzywa będą miękkie, następnie dodajemy koncentrat i śmietanę i jeszcze chwilkę gotujemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat