Sos z jabłek i pomidorów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    30 dag
  • pomidor

    30 dag
  • olej sojowy

    1 łyżka
  • woda

    1/2 szklanki
  • cebula

    1 szt
  • cukier

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazdka nasienne i pokroić w ósemki. Pomidory sparzyć gorącą wodą, zdjąć skórkę i pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać, umyć i pokroić w plastry a następnie usmażyć na oleju. Do cebuli dodać jabłka i pomidory. Wszystko krótko przesmażyć. Dolać wody i dusić około 10 minut na małym ogniu ciągle mieszając. Ostudzone jarzyny zmiksować, albo przetrzeć przez sitko. Powstałe sos doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat