Sos z jabłek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    60dag
  • skórka otarta z cytryny

    1/4 łyżeczki
  • cukier

    3 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka po umyciu i obraniu ze skórki kroimy na kawałki. Dodajemy skórkę z cytryny i wlewamy 1/2 szklanki gorącej wody, rozgotować i przetrzeć przez sito. Następnie dodajemy cukier, ostudzamy i mieszamy z cukrem waniliowym i śmietanką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwona332 20.06.2011 20:21
super
jolaxa 14.06.2011 17:27
pycha
adam1f 02.03.2011 22:59
pycha
magical66 16.02.2011 09:08
smaczne
marchewka 12.02.2011 00:02
pyszności
kanu83 09.02.2011 10:55
Rewlacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat