sos waniliowy

sos waniliowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier waniliowy

    1 szt
  • mleko

    2 szklanki
  • cukier puder

    8 łyżek
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżeczki
  • żółtko jajek

    3 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania sos waniliowy

Do rondelka wbijamy żółtka,dodajemy cukier waniliowy,cukier puder i mąkę ziemniaczaną wszystko razem ucieramy,następnie dolewamy powoli gorące mleko ciągle mieszając,zostawiamy na małym ogniu i mieszając doprowadzamy do wrzenia.Sos do potraw słodkich.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

jeta72 11.02.2012 17:52
smaczny!!!
Ewelina38 22.05.2011 22:25
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat