Sos truskawkowy ala Coulis

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki świeże

    1/2 kg
  • sok jabłkowy

    100 ml
  • cukier drobny

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozdrabniamy truskawki w malakserze lub mikserem. Dodajemy sok jabłkowy i cukier i miksujemy aą będzie mus. Dajemy do rondelka i na wolnym ogniu czekamy aż zgęstnieje. Na końcu cedzimy aby nie było pestek. Idealny do deserów owocowych, naleśników, sufletów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kuba10019961 11.01.2012 17:20
fajny przepis ;)))
Marta98 02.01.2011 11:31
apetyczne
Ela20 16.11.2010 22:22
pyszny!
Krzysztof42 11.11.2010 17:09
nie znam tej ali
Ewa109 18.10.2010 14:50
super przepis:)
anja3107 26.08.2010 15:01
pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat