sos tatraski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    1 szklanka
  • śmietana 18 proc

    1/4 szklanki
  • Musztarda francuska Prymat

    1 łyżka
  • posiekana zielenina

  • sól, cukier

  • pieczarki marynowane

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ogórki i grzybki odsączyć z zalewy,drobniutko pokroić,wymieszać z majonezem,śmietaną i musztardą.doprawić do smaku.można także wrzucić inne pikantne marynaty,np. paprykę,kapary czy nawet oliwki.doskonale pasuje do wędlin,jajek na twardo,zimnych mięs czy ryb.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat