Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Sos tatarski z jabłkiem

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki marynowane
1 słoik
jabłko kwaśne
1 sztuka
czosnek
6 ząbek
majonez
1/2 szklanka
ogórki konserwowe
5 sztuka
sok z cytryny
1 łyżka
jogurt
2 łyżka
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
jajko ugotowane na twardo
4 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski z jabłkiem

Pieczarki, jajka i ogórki kroimy w drobniutką kostkę. Jabłka obieramy, skrapiamy sokiem z cytryny, kroimy w drobną kostkę. W miseczce robimy sos z majonezu, jogurtu, czosnku przeciśnietego przez praskę, soli i pieprzu. Zalewamy składniki. Mieszamy. Wstawiamy do lodówki do "przegryzienia" się smaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 24.02.2014 07:17
mmm domowy musi być pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak