Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos tatarski

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 4 łyżki
śmietana 1.5 łyżki
musztarda 2 łyżeczki
ogórek konserwowy 4-5 szt.
cebula 1.5 szt.
grzybki marynowane 5-6 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sos tatarski

Kroki postępowania

1
Majonez dokładnie wymieszać z musztardą i śmietaną.Dodać obraną,opłukaną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
Krok 1 - sos tatarski foto
2
Ogórka również pokroić w drobną kostkę.Dodać do wcześniejszych składników.Wymieszać.
Krok 2 - sos tatarski foto
3
Dodać pokrojone w drobną kostkę grzybki.Wymieszać.Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - sos tatarski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 17.06.2013 23:20
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak