Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki konserwowe 3-4 szt
cebulki konserwowe 8 szt
majonez 3 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczarki marynowane 5-6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski

Ogórki, cebuli i pieczarki drobno kroimy lub ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy majonez wymieszany z musztardą - wymieszać . Na koniec dodajemy sól i pieprz według uznania i dobrze mieszamy. Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 15.05.2013 21:02
ja bardzo lubię sos tatarski jako dodatek do przystawek
TEtalicha 18.01.2013 21:57
jajko z sosikiem-super
Agnieszka90 14.01.2013 14:46
uwielbiam taki sosik, ale pracy przy nim niemało...
Henryka2 14.01.2013 14:06
Cebula starta na tarce jarzynowej?! Litości.Fajna paćka wyjdzie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak