Sos tatarski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki konserwowe

    5 szt
  • cebula

    1 szt
  • majonez

    200 gram
  • musztarda

    1 łyzeczka
  • cukier

  • sól

  • pieprz

  • pieczarki marynowane

    1/290 słoik/gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki odsączyć,pokroic w drobną kosteczkę.
Obraną cebule i ogórki,równiez drobno pokroic ,dodać do pieczarek.
Dodać musztardę i majonez,wymieszać.Doprawic,solą,pieprzem i cukrem i wymieszać.
Doskonały do wedliny,ugotowanych jajek lub frytek.
Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (40)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 25.02.2016 20:45
Smaczny sos
Pani Domu 27.12.2013 10:37
mój ulubiony do gotowanych jajek
Róża1 04.11.2013 22:39
przepyszny :-)
Dorian 02.11.2013 11:23
smaczny sosik
adelajda 25.10.2013 18:19
bardzo lubię !!!!
fotoviderek 19.10.2013 08:46
Pyszny sosik do kanapek :)
olkaaa 02.08.2013 07:32
już dawno nie robiłam
romanrafal 18.07.2013 15:57
bardzo dobry
mirosława4 03.05.2013 19:37
zdrowy i smaczny domowy najlepszy
Justyna/Dzastus 11.03.2013 12:37
uwielbiam do jaj. U mnie majonez najpierw miesza sie ze smietana.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat