Sos tatarski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki marynowane

    1 słoik
  • ogórki konserwowe

    3 sztuka
  • jajka ugotowane na twardo

    6 sztuka
  • majonez

    200 mililitr
  • jogurt grecki

    2 łyżka
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    2 łyżeczka
  • czosnek ząbki

    1 sztuka
  • cukier puder

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki, ogórki i jajka posiekać bardzo drobno. Do majonezu dodać jogurt, musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier puder, sól i pieprz. Przygotowanym sosem zalać składniki. Wymieszać i wstawić do lodówki do przegryzienia przynajmniej na 3 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
danielek 08.10.2018 09:42
Fajna wersja :)
EmciaPichci 26.09.2014 10:25
piękne zdjęcie :) a sos pyszny!
kloruś 08.09.2014 10:20
Wygląda absolutnie fantastycznie!
ada.la 07.09.2014 21:40
uwielbiam ten sos ale podoba mi się dekoracja
joanna30 07.09.2014 20:51
Bardzo apetyczne zdjęcie
DorotaZ 07.09.2014 20:24
Uwielbiam taki sos:)
Malinka 07.09.2014 19:56
Sos tatarski bardzo lubię, a w takiej "oprawie" smakowałby mi wyjątkowo :)
wyattearp 07.09.2014 18:05
fajny sosik
marcia7 07.09.2014 17:53
dobrze się prezentuje w tym słoiku
Natalija 07.09.2014 17:29
bardzo lubię, a domowy pewnie smakuje wyśmienicie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat