Sos taco

Sos taco

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    1 łyżka
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • pomidory krojone z puszki

    240 g
  • sól do smaku

  • chili

  • papryka zielona

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sos taco

Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, włożyć cebulę, paprykę i dusić powoli aby nieco zmiękły. Dodać zmiażdżony czosnek, 1/4 łyżeczki Chili, szczyptę pieprzu i dusić przez 2-3 min. Pomidory rozgnieść widelcem, dodać do duszących się warzyw i pozostawić wszystko jeszcze przez 5-6min. na umiarkowanym ogniu. Przyprawić do smaku solą. Podać na zimno jako dodatek do tostada, nacho, prażynek tortilla lub na ciepło jako sos do ryb, mięsa lub drobiu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

forgielka 04.05.2011 10:36
pyszne
forgielka 04.05.2011 10:36
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat