Sos szpinakowy z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

    1 paczka
  • cebula biała

    2 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • bułka tarta

    1 łyżka
  • mleko

    1 szklanka
  • masło

    1 łyżka
  • ser ricotta

    1 opakowanie
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • makaron świderki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie;
cebulę i czosnek pokroić w kostkę i przyrumienić na maśle dodać mąkę ciągle smażyć i mieszać,następnie dodajemy szpinak i po 10 minutach wsypujemy bułkę tartą i i ser ricotta ciągle mieszając na koniec wlewamy mleko i smażymy przez 10 minut doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z makaronem.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
elka4621 27.07.2012 14:40
polecam jest pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat