sos szpinakowy do makaronu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak świeży

    500 gram
  • kilka ząbków czosnku

  • gałka muszkatołowa mielona

  • śmietana

    100 ml
  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie. Dodaj szpinak i duś kilka minut. Ser feta posiekaj i dodaj do szpinaku razem ze śmietaną. Sos dopraw do smaku pieprzem i gałką muszkatołową. Podawaj z makaronem ugotowanym al dente.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
natii3624 02.06.2012 14:32
mniam! :)
hastalavista 20.01.2011 00:10
fantastyczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat