Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos śmietankowy do budyniu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana słodka 1 i 1/2 szkl
kawałek wanili
cukier 1 łyżka
żółtko jajek 4
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos śmietankowy do budyniu

Zagotować śmietankę z wanilia i cukrem, wystudzić, przelać do rondelka, ustawić na garnku z gotującą się wodą. Śmietanę wymieszać z żółtkami i stopniowo, cały czas ubijając trzepaczką wlewać do śmietanki. Gdy sos zrobi się gęsty zdjąć z ognia i wystudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak