sos sliwkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • powidła śliwkowe

    1 szklanka
  • cukier

    5 łyżek
  • ocet

    2 łyżki
  • sos sojowy

    3 łyżki
  • woda

    1,5 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki wymieszać w rondelku, podgrzewać na średnim ogniu, mieszając ciągle aż do zagotowania, następnie zmniejszyć płomień i dusić 3 minuty. Przełożyć do gorącego, wygotowanego słoika, zakręcić wieczko. Po wystudzeniu przechowywać w zimnym miejscu, podawać do pieczonego drobiu i zimnych mięs.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 09.04.2011 14:05
super
ronald88 09.04.2011 14:05
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat