Sos rosyjski z buraczków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki konserwowane

    1 słoiczek
  • ogórek konserwowy

    3 szt.
  • ząbek czosnku

    1 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • chrzan

    1 łyżeczka
  • śmietana 18 proc

    1/2 szklanki
  • majonez

    1/2 szklanki
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Osączone buraczki, ogórki i cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Czosnek drobno siekamy lub rozgniatamy w prasce. Warzywa mieszamy, dodajemy chrzan, śmietanę i majonez, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 20.11.2010 20:32
mnie też się bardzo podoba ten przepis:)
IZABELA29 20.11.2010 20:03
fajne ,buraki mam a calą reszte sie skręci...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat