Sos pomidorowy z rosołowym mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    3 szt
  • olej

    2 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • rosół

    1 szklanka
  • mąka

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • mięso z rosołu

    15 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso z rosołu obieramy i miksujemy. Pomidory rozgotowujemy w niewielkiej ilości wody i przecieramy przez sito. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę.Dodajemy mąkę, robimy zasmażkę, rozprowadzamy zimnym rosołem. Dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy. Mieszamy dokładnie ze zmiksowanym mięsem z rosołu. Podajemy z makaronem lub ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
m1monika 28.05.2013 14:28
podoba mi się :-)
IZABELA29 09.10.2012 08:54
robiłam podobnie kilka razy ale moje dzieci nie chcą nic jeść zrobionego po rosole.Czyli ani pomidorówka nie wchodzi w gre ani taki sos.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat