Sos pomidorowy

Sos pomidorowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    3 kg
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • cebula

    3 sztuki
  • cukier

    1 szklanka
  • ocet

    1/3 szklanka
  • sól

    1 łyżka
  • olej

    1/3 szklanka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory sparzamy, usuwamy skórkę i gotujemy około 30 minut. Cebulę oraz paprykę kroimy w kostkę i podduszamy na oleju. Pomidory łączymy z cebulą i papryką, dodajemy przyprawy, ocet, cukier - całość mieszamy, zagotowujemy. Sos miksujemy lub przecieramy przez sito. Gorący sos przekładamy do wyparzonych słoików. Pasteryzujemy 10 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 01.10.2013 14:19
nie ma jak domowy przecier

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat