Sos pomidorowy

Sos pomidorowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    2
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • bazylia

    do smaku
  • oregano

    do smaku
  • sól

  • pestki słonecznika

    2 łyżki
  • olej

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sos pomidorowy

Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w drobną kostkę, Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pestki słonecznika oraz pokrojone pomidory. Dusić pod przykryciem, aż konsystencja stanie się bardziej jednolita, w razie potrzeby podlać wodą. Doprawić bazylią, oregano, solą i pieprzem. Podawać np. do makaronów, mięs, ziemniaków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

dagmara020 04.09.2012 06:52
pycha:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat