Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowo-paprykowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 1 kg
papryka czerwona 1 sztuka
Papryka ostra mielona Prymat 1/3 sztuka
czsonek 1 ząbki
oliwa 1/4 szklanka
cebula 2 sztuki
cukier 1/3 szklanka
sól 1 płask łyżeczka
ocet 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowo-paprykowy

Pomidory sparzamy, usuwamy skórkę, kroimy na kawałki i podduszamy na oliwie. Dodajemy czosnek oraz cebulę. Dusimy. Na koniec dodajemy pokrojoną paprykę. Całość miksujemy bądź przecieramy przez sito. Dodajemy przyprawy, mieszamy. Gorący sos przekładamy do słoików, pasteryzujemy 10-15 minut. Sos używamy do makaronu/ryżu. Polewamy nimi gołąbki przez zapieczeniem, smarujemy spód pizzy. Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 23.10.2013 08:15
fajny sosik
Zdzisław 15.10.2013 18:13
dobry sos do wielu potraw

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak